מתכון לפנקייק ורוד פנקייק פשוט כמו שכולנו מכירים רק ששדרגנו אותו בשביל הנסיכות שבינינו והפכנו אותו לפנקייק ורוד מתאים למסיבות יום הולדת ולסתם אמא שרוצה לפנק את הבת שלה.
מתכון לפנקייק ורוד (12 יחידות)
מצרכים:
- 2 סלק בינוניים או אחד וחצי גדולים
- חצי כוס חלב
- חצי מיכל גבינת ריקוטה 5%
- ביצה אחת גדולה
- כפית תמצית וניל
- חצי כוס קמח לבן
- חצי כוס קמח קוסמין
- כפית אבכת אפיה
- רבע כפית מלח
- 2כפות סוכר לבן
- חצי כפית קינמון טחון
- כף חמאה לטיגון
לרשימת המידות שלנו
הוראות הכנה:
עוטפים את הסלק בנייר כסף, מניחים על תבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלק רך וסכין ננעצת בו בקלות.
נותנים לו להתקרר מעט, מקלפים ומועכים בעזרת מועך פירה או בעזרת מעבד מזון. מודדים חצי כוס ואת השאר זוללים עם כפית.
בקערה גדולה טורפים את מחית הסלק החלב הגבינה הביצה ותמצית הוניל לתערובת חלקה ואחידה.
מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את כל שאר החומרים. טורפים לתערובת אחידה (לא יותר מידיי שהפנקייק לא יצא קשה) ומוסיפים כף חלב אם התערובת סמיכה מדי או כף קמח אם היא דלילה מדי.
במחבת קטנה מחממים חמאה ומטגנים פנקייקים קטנים (מוזגים כשליש כוס בלילה לכל פנקייק) אחרי פנקייק אחד מומלץ לטעום ולראות אם חסר סוכר ואם רוצים לדלל או להסמיך את הבלילה.
הצעת הגשה:
מומלץ מאוד להגיש עם קצפת ביתית ודובדבן או תות בקצה, בתאבון…😋!
מתכון לפנקייק שוקולד (עשוי כולו משוקולד)


